SEBUM CONTROL kolekcija za ujednačen ten i kožu bez sebuma!

Da li ste se ikada zapitali zašto vaša koža izgleda masno i ima nepoželjan sjaj ?

Ne polazi Vam za rukom da rešite taj problem i nikako da nađete adekvatne proizvode za Vašu kožu?

U nastavku bloga pročitajte kako naša SEBUM CONTROL formula može da reši ovaj problem.

 

Višak sebuma i problemi sa kožom

Višak sebuma, prirodne uljne supstance koje proizvode vaše lojne žlezde, mogu biti glavni krivac za ovaj problem. Iako sebum ima svoju važnu ulogu u održavanju hidratacije kože, prekomerna proizvodnja može dovesti do problema kao što su:

1. Vidljiv sjaj: masna koža često ima nepoželjan sjaj, posebno na T-zoni (čelo, nos, brada). Ovaj sjaj može dati koži izgled masnoće i neurednosti.

2. Proširene pore: prekomerni sebum može uzrokovati proširenje pora na koži, što može rezultirati neujednačenim tonom i teksturom.

3. Akne i mitiseri: masna koža često je podložna pojavi akni, mitisera i drugih nepravilnosti na koži zbog začepljenih pora i prekomerne proizvodnje sebuma.

4. Neujednačen ten: masna koža može dovesti do neujednačenog tena, uključujući tamne mrlje i hiperpigmentaciju.

5. Brza razgradnja šminke: šminka se na masnoj koži može brže razgraditi i izgledati neuredno tokom dana.

 

SEBUM CONTROL formula: rešenje za višak sebuma

Naša Sebum Control kolekcija obuhvata serum sa niacinamidom i krem gel za negu masne i problematične kože. Oba proizvoda su posebno formulisana kako bi se regulisala proizvodnja sebuma i stvorila zdrava, matirana koža. Evo kako oni deluju:

1. Serum sa niacinamidom: niacinamid, ili vitamin B3, je ključni sastojak ovog seruma. On ima sposobnost da uravnoteži proizvodnju sebuma i smanji upale, čineći ga izuzetno efikasnim za masnu i problematičnu kožu. Ovaj serum takođe pomaže da se smanji vidljivost pora i poboljša ten kože.

2. Krem gel za negu masne i problematične kože: krem gel iz SEBUM CONTROL kolekcije pruža hidrataciju bez dodatne težine ili masnoće. On se brzo upija i matira kožu, čineći je glatkom i baršunastom. Kombinacija prirodnih sastojaka pomaže da se smanji sjaj i spreče akne.

Naša preporuka za negu masne kože:

1. Pranje lica nežnim sapunom / pilingom: preporučujemo pranje lica sa nekim od sapuna iz naše ponude. Takođe, jednom do dva puta nedeljno bi trebalo uraditi i piling kože lica kako bi se koža rešila nečistoća i mrtvih ćelija. Preporučujemo naš piling sa kafom i kokosovim mlekom.

2. Nanošenje seruma: na čistu kožu lica naneti serum sa niacinamidom. Serum umasirati laganim pokretima dok se skroz ne upije.

3. Nanošenje krem gela: nakon toga naneti krem gel za negu masne i problematične kože.

 

Naša preporuka za negu masne kože:

Masna koža može biti izazovna, ali pravilna nega može stvoriti ključnu razliku. Pored korišćenja SEBUM CONTROL kolekcije proizvoda, evo nekoliko dodatnih koraka koje možete preduzeti kako biste se brinuli o masnoj koži:

1. Hidratacija: iako se može činiti nelogično, masna koža takođe zahteva hidrataciju. Odaberite vodenu ili gel-hidratantnu kremu koja će vlažiti kožu bez dodatne masnoće i osećaja težine.

2. Zaštita od sunca: ne zaboravite na zaštitu od sunca. Masna koža takođe može biti osetljiva na oštećenja od sunca, pa je važno koristiti zaštitni faktor svakodnevno, pogotovo tokom letnjih meseci.

3. Niskomasna šminka: birajte niskomasnu šminku i proizvode bez ulja kako biste sprečili dodatni sjaj.

4. Izbegavajte dodatke sačinjene od parabena: neki sastojci u proizvodima za negu kože mogu dodatno iritirati masnu kožu. Izbegavajte proizvode sa sastojcima kao što su parabeni i veštačke boje.

5. Uravnotežena ishrana: ishrana igra ključnu ulogu u zdravlju kože. Unos voća, povrća, vlakana, i pića punih antioksidanasa može pomoći u održavanju zdrave kože.